خودارضایی کودک

گزارش
پرسش

دلیل گزارش را بنویسید

گزارش
انصراف

سلام

دخترم ۵ سال و نیمشه. یکی دو هفتست که متوجه شدم خودشو میکشه به زمین و بالشت.

میترسم زمینه ی خود ارضایی شه.

سعی میکنم هواسشو پرت کنم.
اما چون بچه کوچک دارم گاهی ممکنه نبینم.

خیلی هم مراقب بودم از نظر روابط جنسی جلوش

عفونت ادرار هم نداره. خیلی وقت پیش داشته.

دعواش نکردم. اما بهش گفتم خودتو نکش میکروبی نشه بدنت و بخاره.

این کارو میکنه گاهی مخفیانه. گاهی هم بعدش میاد بهم میگه.

منم میگم عزیزم برا بدنت ضرر داره
نمی دونم چکار کنم. یا برخوردام اشتباه بوده یا درست
میگم نکنه لذت برده که داره به کارش ادامه میده

.
ایا مهد فرستادن یا پر کردن برنامش با کلاس ها و … مفیده؟

حل شده 0
کودک pari123 7 سال 1 پاسخ 2080 مشاهده 0

پاسخ ( ۱ )

  1. دلیل گزارش را بنویسید

    گزارش
    انصراف

    با سلام خدمت شما کاربر گرامی
    تحقیقات نشان می دهد که ٣۰ درصد از کودکان زیر ۷سال، خود ارضایی را تجربه می کنند. البته این خودارضایی مانند خودارضایی در بزرگسالان نیست. کودک با مالیدن خود به تشک یا وسایل و تحریک اندام تناسلی خود به احساسات لذت بخشی دست خواهد یافت. و اگر تکرار شود به عادت تبدیل می شود.
    مادران گرامی وقتی با این صحنه ها مواجه می شوند باید از پرخاشگری و رفتار خشن پرهیز کنند. سعی کنند آرامش خود را حفظ کنند.
    در ابتدا باید تشخیص دهند که دلیل بوجود آمدن این رفتار چیست. تشخیص علل تحریک پذیری دستگاه تناسلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وجود کهیر و یا ترشحات بد بو در ناحیه تناسلی از مواردی است که باید در نظر گرفته شود. و یا سایر علل منجر به تحریک پذیری این عضو، که می تواند از بروز عفونتهای ادراری دختران تا بعضی از عفونتهای قارچی ( مثلا کاندیدا) متفاوت باشد.خود ارضایی در کودکان عصبی و گوشه گیر نیز بسیار مشاهده می شود.
    عوامل به وجود آورنده خود ارضایی در کودکان را در لینک زیر مطالعه نمایید:
    عوامل خود ارضایی در کودکان

    نیازی نیست که مادر هروقت می بیند بچه دستهایش را به سمت ناحیه تناسلی می برد، دستهای او را چک کند و مثلا بگوید: دستهاتو بیار بالا ببینم.و یا مرتب به کودک امر و نهی کند و بگوید این کار بد است و …. بلکه پرت کردن حواس کودک از این رفتار و مشغول کردن او به کارهایی که دستهایش را مشغول نگه می دارد ، توصیه می شود. کودک باید بفهمد که این رفتار جامعه پسند نبوده و نباید آن را تکرار کند. این ادراک باید در محیطی آرام و بدون ترس ایجاد شود.
    همچنین چون خستگی و تنهایی و بی توجهی علت شایعی برای این رفتار در کودک است مادر می تواند وقت بیشتری برای او گذاشته و او را بیشتر در آغوش بگیرد. با این حال این رفتار نیز نباید جنبه تشویق پیدا کند. زیرا کودک ممکن است برای جلب توجه و محبت مادر شروع به آغاز این رفتار نماید.

    راه های جلوگیری از خود ارضایی کودک:
    ۱- دست های کودک بهنگام بیداری مشغول کار باشد و به هنگام خواب از رختخواب بیرون باشد. داشتن اسباب بازی و یا بازی با همسالان در از بین بردن این عمل مؤثر است، از آن بابت که دست کودک مشغول بدان و فکر او مشغول با همسالان است.
    ۲- اضطراب از عوامل مهم در زمینه افراط جنس است. باید از ایجاد این زمینه در طفل خودداری بعمل آید.
    ۳- از ایجاد خستگی ذهنی در کودک جلوگیری بعمل آید که این خود از علل استمناء و افراط در آن است.
    ۴- تا وقت خواب کودک نرسیده به رختخواب نرود. پس از بیداری، فوری ازرختخواب بیرون آید.
    ۵- از پوشیدن لباس تنگ و زبر که مایه تحریک می شود خودداری بعمل آید.
    ۶- رختخواب پسران و دختران (اگرچه برادر و خواهر باشند) بایداز هم جدا شود. زیرا از عوامل محرک جنسی، اصطکاک و لمس است. چنانچه جدا کردن اتاق خواب امکان پذیر نباشد، می توان با کشیدن پرده، یک اتاق را به چند قسمت تقسیم کرد.
    ۷-کودک را نترسانید و قبل از خواب او را وادار کنید به دستشویی برود. پر بودن مثانه ممکن است باعث تحریک جنسی شود.
    ۸- زدن ضربه های مکرر به کفل کودک هنگام تنبیه ممکن است تأثیر منفی بر رشد و تکامل جنسی کودک داشته باشد. زیرا بدلیل نزدیک بودن اندام تناسلی به کفل، کودک ممکن است تحریک جنسی شود.
    ۹- تنبیه کردن و جملات آمرانه ای چون ” دست نزن ” بدترین نحوه برخورد با کودکانی است که با آلت تناسلی خود بازی می کنند. باید توجه داشت، کودکان قدرت تمرکز ضعیفی دارند و می توان با اقدام ساده ای، کودک را از این عمل باز داشت. می توان در صورت برخورد با چنین بازی یا عملی، با محول کردن کاری به کودک یا پرسیدن سؤالی، کودک را از این تحمل به طور موقت باز داشت.
    ۱۰- مراقب فیلم هایی که فرزندتان می بیند، باشید . بچه های کوچک، زیاد تقلید می کنند و هر آنچه را که از سوی بزرگترها می بینند، انجام می دهند. حتی اگر پی به اهمیت آنچه که تقلید می کنند، نبرده باشند. فیلمهای ترسناک نیز تاثیر منفی دارد.

    لازم به ذکر است از بین رفتن این عادت یک دفعه ممکن نیست و نیاز به زمان دارد . پس مادران گرامی باید با صبر و حوصله و رعایت نکات بالا سعی کنند تا این مساله را برطرف کنند.
    نکته پایانی اینکه اگر با بکار گیری راهکارهای ذکر شده مشکل همچنان باقی بود باید به یک روانشناس بالینی کودک مراجعه فرمایید تا دریک مصاحبه تشخیصی حضور مشکل مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

    بهترین پاسخ

ارسال یک پاسخ

جمع 4 بعلاوه 4 چند است ؟ ( 8 )

درباره pari123